Näin kaikki alkoi: kun ahdistus kanavoitui perkeleeksi

Kuinka digitaalinen työkalupakki muutosjohtamisen tueksi sai alkunsa?

Oli tammikuu 2021. Suunnittelutoimisto CDM Oy:n puhelin ja muutkin kanavat olivat pysyneet hiljaisina jo miltei vuoden, syynä koronapandemia. Ennusteet eivät luvanneet helpotusta vielä hetkeen, vaikka julistus rokotteen saamiseksi olikin jo tehty. Kukaan ei tiennyt milloin palataan työpaikoille, ja se reflektoi suoraan yritykseni tilauskantaan.

Tuli helmikuu 2021, kävimme ystäväni ja yhteistyökumppanini Laura Lareksen kanssa pitkällä kävelyllä Saimaan jäällä. Hörpimme kaakaota Huiperonsaaren kalliolla ja puhuimme työelämästä. Siitä, mitä haasteita pandemia on tuonut yrityksille ja miten paluuta tulevaisuuteen voisi tukea, kun aika on. Syntyi ensimmäinen idea keskeisestä tuotteestamme, iDb Rulesista. 

Paluu tulevaisuuteen -konsepti syntyi

Maaliskuu valkeni, ja Suomi oli edelleen kiinni. Ahdistus tyhjästä työpöydästä kanavoitui perkeleeksi, ja syntyi päätös lähteä luomaan uutta toimintakonseptia. Syntyi palvelukonsepti ”Paluu tulevaisuuteen”, jonka avulla yritykset pääsevät hallitusti siirtymään etätyöstä monipaikkaiseen työympäristöön sitten, kun aika on. Ja tuon prosessin tueksi kehitettiin tänään 9.7.2021 päivänvalon saanut uusi brändimme iDb iDesign best – digitaalinen työkalu muutosjohtamisen tueksi. 

iDb tukee muutoksen johtamista tiedolla

iDb on selainpohjainen työkalu, jonka avulla käyttäjät vaikuttavat ja osallistuvat muutokseen. Olemme luoneet tuotteen vahvasti tämän päivän ja maailmantilanteen tarpeisiin tietotyöntekijöille. Starttaamme yksilön hyvinvoinnista kartoittamalla sen iDb Flow:n avulla ja esitämme tulokset tiimikohtaisesti. Tämä antaa johtajalle valmiin työkalun lähteä tiiminsä kanssa purkamaan osa-alueita, joissa tarvitaan tukea. Siitä jatkamme iDb Rulesiin, jossa luodaan pelisääntöjä monipaikkaiseen työympäristöön siirtymiseen, kokouskäytäntöihin, ajanhallintaan, vuorovaikutukseen ja eri kanavissa viestimiseen. Kaikki pelisäännöt ovat valideja niin lähi- kuin etätyössä. 

Kun tärkeimmät stepit eli yksilö, yhteisö ja pelisäännöt on kartoitettu voidaan lähteä suunnittelemaan fyysistä työympäristöä iDb Visionin avulla. Tässä botissa käyttäjät kertovat työtilatarpeestansa ja toiveistansa, jotka liittyvät erilaisiin tiloihin. Suurimpana toimistoneliöihin vaikuttavana asiana on varmasti se, kuinka moni tulee tarvitsemaan keskittymistä vaativalle työlle työpisteen toimistolta ja kuinka moni taas tekee työtä mieluummin jatkossakin kotoa käsin. Tässä vaiheessa meillä on tarpeeksi tietoa, jotta suunnittelutoimistot voivat visualisoida lähityötilat asiakkaan tarpeisiin perustuen, ja fyysinen muutostyö voi alkaa! 

iDb Change on työkalu niin tiimin vetäjälle kuin myös tiimiläiselle. Se tukee molempia muutosmatkalla uuteen normaaliin. Palautteen sitten vuoden päästä kerää iDb Feedback, joka kertoo kuinka muutoksessa kokonaisuudessaan onnistuttiin.

Hyvää syntymäpäivää iDb!

-Kati Räisänen