Paremman työelämän puolesta

Business Finland – iDb Vision® työympäristömittaus

Business Finlandissa pilotoitiin uusi hybridityön malli. Pilotointijakson aikana haluttiin kuulla henkilöstön näkemys uudesta mallista. iDb Vision mahdollisti tiedon keräämisen inhimillisen ja vuorovaikutuksellisen bottihaastattelun avulla. Vastausprosentti oli 60 %, mitä voi pitää todella hyvänä henkilöstökyselyissä.

Lisää »

Liiga-Saipa – iDb Flow työhyvinvointikartoitus

Liiga-Saipan toimitusjohtaja Jussi Markkanen halusi selvittää miten työyhteisö voi. iDb Flow mahdollisti tiedon keräämisen inhimillisen ja vuorovaikutuksellisen bottihaastattelun avulla. Kaikki tiimin jäsenet pääsivät keskustelemaan tasavertaisesti, nimettömänä ja luottamuksellisesti.

Lisää »

No show vai paluu työpaikan yhteisöllisyyteen

“No show” on tämän syksyn uusi, iso haaste. Ihmiset jättävät tulematta tilaisuuksiin, työpaikalle, työtehtäviinsä, kesälomalta, koulutuksiin, kokouksiin, etätilaisuuksiin – ilmoittamatta. On järjestetty ”kurinpalautuksia”, vaadittu lähityön minimimäärää ja sitten purettu määräyksiä, kun ”ihmiset eivät suostukaan”. Mikä avuksi?

Lisää »

Johdolle erinomainen työkalu kehittämiskohteiden havainnointiin

Refinec Oy on suomalainen konepajayritys, jossa asiat sujuivat hyvin ja tulosta syntyi. Yrityksen johto halusi kuitenkin pysähtyä ja selvittää, olisiko askel vielä parempaan mahdollinen. Refinec päätti ottaa käyttöön iDb Flown®, vuorovaikutteisen bottihaastattelun, työntekijöiden hyvinvoinnin kartoittamiseen.

Lisää »

Uudet pelisäännöt työpaikoille

Edelläkävijät ovat jälleen edellä. Monilla työpaikoilla on otettu poikkeusoloista paluun pelisäännöt tosissaan. Eikä turhaan: pandemian uusin aalto, nousevat tartuntaluvut ja kiristyvät rajoitukset pyyhkivät ylioptimismia ja joulumieltä tieltään.

Lisää »

Etätyösuositus päättyy – mikä muuttuu?

Linjauksia odotetaan, katsotaan miten muille käy ensin. Toisaalla on kartoitettu työntekijöiltä heidän toiveitaan työn toteutuspaikasta ja ryhdytty konkreettisiin muutoksiin työpaikoilla jotta ympäristö vastaisi tuleviin tarpeisiin. Mutta mitä ne tarpeet ovat?

Lisää »